Meksyk


KUKURYDZA  Z   MEKSYKAŃSKIEGO  BAZARU


czas przygotowania: 10 minut


porcja dla dwóch osób


składniki:

1 mała puszka kukurydzy

4 łyżki serka homogenizowanego

1 łyżka majonezu

twaróg do dekoracji

1 limonka

sól

słodka papryka

ostra papryka



sposób przyrządzania:


Kukurydzę mocno podgrzewamy, serek homogenizowany mieszamy z majonezem. Kukurydze łączymy z nasza mieszanką, solimy. Nakładamy do czarki, następnie posypujemy twarogiem. Szczyptę słodkiej papryki mieszamy ze szczyptą ostrej i posypujemy nasza potrawę, wszystko mocno skrapiamy sokiem z limonki.


Podawać w czarkach lub kubeczkach


Przepis podpatrzony w miasteczku Amacameca u podnóża wulkanu Iztaccihuatl. 

                                                                           


                                                             powrót  do  menu   kulinaria